Ρομπόλα
Η Ρομπόλα είναι λευκό κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Κεφαλονιάς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Θεωρείται το κατ’ εξοχήν επώνυμο εξαγώγιμο προϊόν του νησιού, άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό του.
Η ποικιλία ρομπόλα προτιμάει φτωχά εδάφη, χαλικώδη, ασβεστολιθικής προέλευσης κύρια στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού. Ξεκινάει τη βλάστηση στα τέλη του Μάρτη και ωριμάζει λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου, μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη το πολύ.
Πηγή: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων